Zalogowany jako: gość

Forum

Wątek: Czy podcast "Kuchenne podstawy" ma sens?

Wróć do listy wątków

1 z 2

Następna

1 z 34: Zuzler

Tworzę ten wątek, bo mam otóż własny problem: mianowicie Zastanawiam się: kojarzycie podcast o kuchennych podstawach na tyflopodcast.net? Chciałabym zrobić jego kontynuację. Co myślicie, warto, czy ktoś na tym na serio skorzysta? Znacie kogoś, kto wyniósł coś z tego pierwszego? Jeśli tak, czy warto kontynuować i opowiadać w ten sam sposób? Dodalibyście coś jeszcze albo zmienili? Zależy mi na odpowiedziach, bo w zasadzie nie wiem czy mój pomysł ma większy sens. Wiem niby, że trochę jest tych niewidomych, którzy w kuchni pojawiają się po to, by wyciągnąć sobie piwo z lodówki, a do reszty wyposażenia nie podejdą, ale czy to ma sens, by opowiadać tak szczegółowo, czy w zasadzie ma to jakieś wielkie szanse dotrzeć do dużej części grupy docelowej? Czy wreszcie poprzedni podcast omawia temat wystarczająco, by był dla kogoś początkującego dobrym źródłem wiedzy i faktyczną pomocą?

29.05.2018 15:55

2 z 34: gadaczka

Słuchałam tego podcastu i uważam, że powinnaś kontynuować. Dużo osób może na tym skorzystać, nawet nie wiemy ile, bo nie każdemu chce się zamieszczać komentarze pod audycją. Nawet nie zdawałam sobie sprawy ile rzeczy jest dla widzących oczywiste, a dla niewidomych takie nie jest. Super poradnik.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
29.05.2018 19:01

3 z 34: balteam

Słuchałem o różnych przepisach, podstaw kuchennych niet, ale jeśli będzie to ładnie, krótko i zwięźle przedstawione, to myślę, że fajnie dalej to tworzyć, z resztą pewnie kilkaset pobrań masz.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
29.05.2018 19:11

4 z 34: Zuzler

Pobrań tak. Nawet sporo. Ale nawet najdziwniejsze audycje mają ich trochę. A co do komentarzy... No cóż, nikt jak widziałam chyba wczoraj nie był zainteresowany skorzystaniem z tej funkcji

29.05.2018 19:15

5 z 34: misiek

To, że ktoś nie komentuje nie znaczy, że nie skorzysta. Pewnie, że kontynuj. Pewnie nawet nie wiesz ilu osobą w ten sposób jesteś w stanie pomóc.
Po co na świecie są białe koty? Po to, by czarni też mogli mieć pecha.
30.05.2018 00:32

6 z 34: Zuzler

No właśnie to, że nie wiem mnie smuci, bo może to w rzeczywistości nikomu nie pasuje, może coś tam było źle

30.05.2018 08:11

7 z 34: hryniek

Ja jestem za tym żebyś kontynuowała, bo po 1. Nikt nigdy czegoś takiego nie zrobił, a po 2. Pomagasz w ten sposób ludziom, którym z różnych powodów w przeszłości no nie było jakoś po drodze do kuchenki.
Kto skorzysta ten skorzysta, ale przynajmniej będziesz miała tą satysfakcję, że zrobiłaś tyle ile mogłaś aby uświadomić, że się da. :-)
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
30.05.2018 09:09

8 z 34: Zuzler

I dlatego też jak na razie mam takie szczytne plany, które zostaną zrealizowane już wkrótce. Szkoda, że nie mam jakiegoś feedbacku od zainteresowanych. Cóż, chyba się nie doczekam

30.05.2018 09:11

9 z 34: midzi

Pamiętaj, że najczęściej komentują ci, którym coś nie pasuje, ot choćby słynny podcast o pakowaniu się, który nagrała Ala Witek, albo o malowaniu wielkanocnych jajek. Zresztą, z takimi tematami zawsze jest tak, że jakiś pozbawiony empatii turbo kozak, co to wszystko wie i wszystko umie stwierdzi, że to strata czasu, bo przecież to wszyscy wiedzą, a Tyflopodcast to audycje dla każdego, działaj więc!

30.05.2018 14:22

10 z 34: misiek

Tak- w ten sposób pomagasz m.in- ludziom tracącym wzrok, lub takim, którzy dopieroco stracili, lub po prostu tym, którzy chcą się czegoś nowego nauczyć.
Po co na świecie są białe koty? Po to, by czarni też mogli mieć pecha.
30.05.2018 16:30

11 z 34: nietoperz

UWAŻAM ŻE WSZELKIE WĄTKI KULINARNE NALEŻY KONTYNUOWAĆ NIEZALEŻNIE W JAKI SPOSòB CZY W WĄTKACH NA ELTENIE CZY W FORMIE PODKASTòW CI KTòŻY SĄ ZAINTERESOWANI TEMATEM Z TEGO SKOŻYSTAJĄ A NIEZAINTERESOWANI NAWET NA TO NIE SPOJŻĄ ALE WIELE OSUB SZCZEGULNIE NIEDAWNO OCIEMNIAŁYCH LUB NIEWIDOMYCH OD URODZENIA NIEWIE JAK W BEZPIECZNY SPOSUB COŚ ROBIĆ W KUCHNI I WOLĄ NIC NI GOTOWAĆ I KOŻYSTAĆ Z POMOCY INNYCH LUB CHODZIĆ NA OBIADY DO BARUW NIŻ KOMBINOWAĆ I RYZYKOWAĆ ŻE COŚ SIĘ UDA LUB NIE JA JESTEM Z TAKICH CO WOLĄ RYZYKOWAĆ I KOMBINUJE

15.06.2018 12:53

12 z 34: Monia01

Pamiętaj też, że nie wszyscy chcą się przyznawać do tego, że nie umieją wykonać w kuchni podstawowych czynności, a jak wiadomo, bez podstaw ani rusz, więc... działaj

*** ?? ??
17.06.2018 19:00

13 z 34: marcysia

uważam, że powinnaś kontynuować.
marzenia się spełniają.
03.08.2018 07:13

14 z 34: iwkan

Jak najbardziej powinnaś kontynuować. Zawsze w znajdą się osoby którzy jakoś skorzystają. Mnie takie podcasty równiepomagają. Nie ma ludzi którzy wszystko wiedzą. I ja nie wszystko umiem, choć w przeszłości korzystałam z kursów kulinarnych. Poza tym przecież pojawiają się nowe urządzenia, które również trzeba poznać. Każdy też może mieć inny sposób, który mu w czymś pomaga więc warto się nim dzielić.
Ja obecnie jestem na etapie znajdowania sposobów jak gotować będąc na wózku, bo nie mogę stać dłużej przy kuchence. A w miarę możliwości staram się też jakoś gotować.
Слава Україні! Sława Ukraini!
24.04.2020 07:50

15 z 34: Mimi

A jak nawet ktoś daną czynność potrafi wykonać, zawsze może sobie powtórzyć, słuchając. Może znaleźć też fajny nowy sposób na pozornie prostą, lecz problematyczną aktywność. Warto. :) Choćby dla jednej osoby...
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy. Przysłowie chińskie.
21.08.2020 00:13

16 z 34: adelcia

szkoda ze na tyflopodcascie jest coraz mniej nagran kuchennych ogolnie.
wiec ja jestem za.

15.09.2020 02:29

17 z 34: teletubis

też jestem za podkastami kulinarnymi
noc taka ciemna, więc ja przyjemna
06.11.2020 23:08

18 z 34: Julitka

Każdy z nas ma swoje patenty, które ułatwiają życie. Jeżeli podpowiemy komuś innemu, tym lepiej.
Mogę się przyłączyć i pomóc Ci, jak co. :)
***Niezależnie od tego, czy zbudujesz swój dom na piasku czy na skale, przyjdzie burza.
16.11.2020 19:49

19 z 34: mateponczas

Zuziu, a gdzie te podcasty będą dostępne? Jak najbardziej kontynuuj, jestem za, bo bardzo lubię kuchnię!

15.01.2021 15:46

20 z 34: mateponczas

Na dowód tego, że lubię kuchnię, powiem Ci, że ostatnio pomagałem mojej mamie zawijać gołąbki, gdzie moja mama nie mogła uwierzyć w to, że mi to pójdzie. Mówiła, że wszystko mi się rozwali, a jednak po kilku dniach samo poszło. Miałem z tego taką radość i zabawę, jak nigdy.

15.01.2021 16:26

Wróć do listy wątków

1 z 2

Następna

Nawigacja


Copyright (©) 2014-2024, Dawid Pieper